Harkema Interieurbouw uit Raalte overgenomen door Adende Groep

Overname Harkema Interieurbouw

Harkema Interieurbouw is per 1 januari in handen van de Adende Groep. Een gouden zet voor beide partijen.

Te groot voor de kleine projecten en te klein voor de grote. Wat doe je dan? Ga ik zo door of wil ik alles goed afsluiten? Succesvol Interieurbouwer Rene Harkema (50) stond voor een lastige keuze. De geboren Fries kwam voor de liefde naar Salland en bouwde zijn bedrijf Harkema interieurbouw verder uit in Raalte. Zijn vakmanschap bleef niet onopgemerkt. Wat wil je ook als je al jaren de velden van de Zwarte Cross inricht, bijzondere projectielen voor de Stöppelhaene bouwt, horecabedrijven bedient en vakkundig keukens en kasten voor de particuliere markt op maat maakt.

Ondernemer en eigenaar van de Adende Groep, Wilfried Akkerdijk, was op zoek naar een goeie interieurbouwer voor onder meer grote projecten van landelijke winkelketens en uitbreiding op de particuliere markt. Via een bouwbedrijf komt hij in contact met Harkema. De interieurbouwer voert een aantal projecten uit voor onder andere IKEA en valt goed in de smaak. “Goede vakmensen zijn tegenwoordig bijna niet te vinden. Maar als bedrijf wil je ook verder groeien en kansen niet laten ontgaan. Met Rene klikte het meteen. Hij heeft dezelfde visie als wij”, zegt Akkerdijk. Na een half jaar ‘open’ samenwerking en goede verstandhouding met vestigingsmanager Thije Bannink, waar Harkema veel mee te maken heeft, blijkt de combinatie een gouden zet.

Adende Groep kan met Harkema nog veel meer aanvragen bedienen. Met name op het gebied van luxe en verfijnd maatwerk. De knoop wordt doorgehakt. Harkema wordt per 1 januari 2019 opgenomen in de Adende Groep. “Dat maakte de beslissing die ik moest maken een stuk makkelijker”, vertelt Harkema. “Mijn werk kan worden voortgezet in een ander vorm, ik blijf verantwoordelijk voor wat ik maak, behoud mijn werkplaats in Raalte en krijg naast de bestaande opdrachten ook nieuwe projecten aangereikt. Het enige wat verandert is dat ik ontzorgd wordt op het gebied van de administratie. In die rompslomp gaat veel tijd in zitten. En die heb je niet altijd als ondernemer.”

Voor de Fries liggen de komende maanden genoeg projecten op de werktafel. Van het inrichten van een luxe woning tot aan de Kartplaza’s en het bouwen van een gigantische bar op de Zwarte Cross tot aan veranda’s en authentieke overkappingen. “We kunnen zelfs Paleis het Loo aan als het moet”, meent Akkerdijk die met de Adende Groep wereldwijd opereert vanuit, binnenkort, twee locaties in Raalte en één in Mariënheem. “Volop in ontwikkeling dus. Als je nu als bouwbedrijf geen werk hebt, dan doe je echt iets niet goed.”

Bron: Stentor

Scroll naar top